Reseguiden

En blogg där jag allt som oftast delar med mig av en del av det som händer i mitt liv. Vissa saker utlämnas dock om det är av privatare karaktär. Kommentarer som är anonyma och där avsändaren inte kan identifieras kommer att avvisas. Vi är bara intresserade av kommentarer där avsändaren öppet står för sina åsikter utan att gömma sig bakom alias/anonym med mera.

Film-Tips 8 (Buskis)

Listor Permalink0
Sista dagen i Augusti och vad passar då bättre med ännu en lista på Åtta stycken
film rekomenadationer ?
 
 
Sveriges galnaste b(r)evbärare är tillbaka i en best of dvd. Dag-Otto är en jättepopulär karaktär som setts av miljontals tittare på TV4 och Youtube. Spelas av Jojje Jönsson (Rena Rama Rolf). Ett måste för att Stefan & Krister och buskisfans! Fruktansvärt roligt! Tilltalar både barn och vuxna.
Denna DVD innehåller det roligaste med Dag-Otto från alla föreställningar - blandat med nyinspelade sketcher och musikvideos.
Dessutom har Jojje spelat in en bonusfilm där han berättar historien bakom dag-Otto.
 
***************************************************************
 
Följ det omaka paret Göran och Fia Lönn till campingens underbara land. Det börjar med att allt går fel - och på den vägen fortsätter det. Det som skulle bli sommarens mest avkopplande vecka - husvagnssemestern - blir istället en skrattfest med flörtande, en hel del jäkelskap och mängder av överraskningar.
 *************************************************************
Kjell Bergqvist och Michael Segerström spelar radarparet Åsa-Nisse och Klabbarparn, som nu gör Knohult osäkert igen. Hela Sveriges skådespelarelit medverkar i den här nya moderna svenska klassiker. I Knohult i Aneby församling, knappt sex mil nordväst om Vetlanda, står tiden tämligen stilla. Eulalia är trött på sin Nisse som ägnar sig åt allehanda uppfinningar i sin verkstad eller tjuvjakt i skogen istället för att laga gårdens vattenpump. När Eulalia i protest börjar bada i Champis och vattna blommorna med sprit ser Åsa-Nisse inget annat råd än att laga pumpen. Som med alla hans uppfinningar får pumpen några extra finesser... När han drar igång den så mullrar det till i marken och upp kommer olja i stället för vatten! Nu har inte bara Åsa-Nisse utan hela Knohult chansen att bli förmögna! Men Dunderpumpen visar sig vara kraftigare än någon kunnat ana och när skumma skånska oljemagnater med Sveriges regering i ryggen vill ha sin del av kakan utropar sig Knohult till republik.
 **************************************************************
Ta mej! Jag är din! är en sångfars av Franz Arnold och Enst Bach. "Välj ut den roligaste farsen från 22
Poppe-somrar på Fredriksdalsteatern. Lägg till bra sånger på kända 30-tals refränger, en utomordentlig farsensemble i rapp och rolig regi, en jätteduktig balett-snillrik koreografi och resultatet blir sommarens sångfars, Ta mej! Jag är din!" Så skrev en kritiker efter premiären av farsen 1987. Poppe spelar en fröhandlare som gillar fruntimmer och skall gifta sig, på falska premisser, med en tjusig stadstös. Stad och landsbygd, fint och folkligt står i kontrast till varandra i detta lustspel.
 
********************************************************************
Det klassiska TV-programmet med svensk ståuppkomik sändes i SVT 1991 till 1999. Serien var både en tittarsuccé och kultförklarat, och gjorde snabbt stå upp-genren populär i Sverige. Det bästa ur SLÄNG DIG I BRUNNEN (1991-1999) innehåller det mesta och det bästa från alla säsonger, i urval av Adde Malmberg, som både medverkade samt var producent för programmet.
 **************************************************************
Sveriges okrönta buskiskungar Stefan & Krister har roat och oroat oss i över 30 år. På den här fullmatade jubileumssamlingen får du alla Stefan & Kristers klassiker - Birger och Olvert i högform, det allra roligaste ur föreställningar som "Två ägg i högklackat" och "Snålvatten & jäkelskap" från Vallarna, låtarna och bondkomiken från tidigt 90-tal. Här finns förstås också Edwin och Sture från "Full Frys", Sven-August och Kristian, som ständigt försöker lura varann på brännvin i "Full Fräs", och galet roliga Ivar och Sten från farsen "Där fick du". Men också nya godbitar från Kristers hyllade enmansshow "Bäst före?!" och Stefans succéturné "Scen Sommarbuskis".
 ************************************************************
Partaj var humorserien där lända komiker som Lars Ekborg, Carl-Gustaf Lindstedt, Birgitta Andersson, Jarl Borssén, Sonya Hedenbratt med flera levererade sketcher och vitsar blandat med lite go-go dans i partymiljö. Flera av kommentarerna blev välkända begrepp som t ex "Har jag gjort bort mig nu igen?".
 *************************************************************
Två buskisklassiker från Vallarna i en förpackning.

Barnaskrik & Jäkelskap (2003) - Vi besöker återigen Matilda och Nils-Erik Kristersson på sin gård i Halland, som sonen Lennart och svärdottern Rakel snart ska ta över. Ingenting kan gå fel. Till och med brevbäraren Dag-Otto är förbjuden att beträda gårdens mark. Frid och fröjd alltså. Om det inte vore för det där med barnbidraget. Med Stefan Gerhardsson, Annika Andersson, Jojje Jönsson, Mikael Riesebeck m.fl.

Två bröder emellan (2004) - Bröderna Gustav och Ingmar driver en diversehandel. Här säljer de allt från drivmedel, fisknät, musikinstrument, däck, och dessutom serverar man mat och dryck. Inte en helt lysande affär! Men varför vill kommunen plötsligt köpa rörelsen? Med Stefan Gerhardsson, Jojje Jönsson, Sven Melander m.fl.
 
****************************************************************

Två st filmer på måndag

Tv/Film/Bio Permalink0
Blir ju då att se två filmer i Göteborg på Måndag på Sf bio Bergakungen, blev lite filmsugen så det
får bli dessa filmer som jag skall se då:
 
 
Film: Pixels
Tid: 14:50
Genré: Action,Komedi,
Pris: 55 kr (med rabattkort)
**********************************************************************
 
Runt 16:40 tror jag att filmen bör sluta och därefter blir det nog lite mat i magen,
innan jag skall ge mig i kast med nästa film som startar ca 19:00
 
Film: Sinister 2
Tid: 19:00
Genré:Skräck
Pris 55 kr (Med rabattkort)
 
 
Har stora förhoppningar att dem kommer vara bra.. Så det blir säkerligen en 
lyckad Måndag... Får passa på medans man ändå är ledig..
 

En fridlyst ängel

Dikter Permalink0

 

Det finns en person som lätt kunde fånga mitt hjärta..,
med hennes tankar och ord så känner jag ingen smärta..
En fridlyst ängel som har kommit för och stanna då som nu.
Det finns inget som håller mig så bra ovanför vattenytan som du.

 

Hur skulle jag klara mig utan dig, det skulle bara inte gå.
Vad du betyder mycket för mig, det hoppas jag du kan förstå.
Den respekt och omtanke du ger mig, har jag ej fått på ett par år.
Tiden läker dem flesta sår, och du in i mitt liv går.

 

Jag hoppas att vi snart får träffas, det är vad hjärnan talar om.
Ibland är det så kyligt och ensamt så då är det bara ett ord "kom"
Önskar så ofta du var här och kunde hålla min hand.
När du kom in i mitt liv så sattes hjärtat direkt i brand.

 

Unika egenskaper gör dig speciell och gott hjärta som du har,
får mig att öppna upp det som jag inom mig bar.
Ljuset som lyser upp min väg och ger mig trygghet, det är du.
Känslorna för dig blir större och större och inget kan slita det itu.

 

För du är speciell och jag kommer aldrig säga nej.
En fridlyst blomma som valt att blomma ut hos mig
Tack för du bryr dig så väldigt mycket och tankar o kärlek du ger.
Det är bara av dig sådana fina gåvor som jag vill ha mer..

Till top