Spätta meunière med tartarsås
Spätta meunière med tartarsås – ett klassiskt och delikat fiskrecept där såsen gör det lilla extra. Den färska persiljan hackas tillsammans med cornichonerna som sedan blandas med smetana. Rödspättan får med sin panering en perfekt gyllenbrun och krispig yta. Avnjut potatis, tartarsåsen och sallad.
- 450 g fast potatis
- 1/2 msk olja
- salt och peppar
Tartarsås
- 1/4 kruka persilja
- 1 msk hackade cornichons
- 1 dl smetana
Rödspätta
- 1/4 dl vetemjöl
- 1/4 tsk salt
- 400 g rödspätta
- 1 msk smör
Till servering
- 1/2 citron
- 1 hjärtsallad
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skär potatisen i klyftor. Blanda den med olja, salt och peppar på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Tartarsås: Hacka persilja och cornichoner och vänd ner i smetanan. Smaka av med salt och peppar.
- Rödspätta: Blanda mjöl med salt på ett fat. Vänd spättorna i mjölet så att de täcks helt i mjöl. Stek spättorna i smör i stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna.
- Skär citronen i klyftor och plocka isär salladen.
- Servera spättan med potatis, tartarsås, citron
