Reseguiden

En blogg där jag allt som oftast delar med mig av en del av det som händer i mitt liv. Vissa saker utlämnas dock om det är av privatare karaktär. Kommentarer som är anonyma och där avsändaren inte kan identifieras kommer att avvisas. Vi är bara intresserade av kommentarer där avsändaren öppet står för sina åsikter utan att gömma sig bakom alias/anonym med mera.

Film-Tips 11 (Stephen king)

Listor Permalink0
Nu några veckor framöver så kommer jag rekomendera åtta stycken filmer från olika kända
författare/regissörer.. 
Stephen king denna gång ..
 
I Stephen Kings episka domedagsvision av en pesthärjad värld måste de få överlevande välja sida i den slutgiltiga kampen mellan gott och ont – en kamp som kommer att avgöra människosläktets öde. Medan den demoniske Randall Flaggs anhängare konspirerar för att forma världen efter hans behag, beger sig fyra hjältemodiga personer iväg på ett uppdrag för att stoppa Flagg och hans sympatisörer. Med alla odds emot sig, måste de riskera mer än sina liv för att göra ett sista desperat försök att stoppa ondskan.
 ************************************************************
En liten grupp människor - PATRICIA WETTIG ("Alias", "thirtysomething"), DEAN STOCKWELL ("Quantum Leap"), DAVID MORSE ("Hack", "The Green Mile"), FRANKIE FAISON ("The Wire") och BRONSON PINCHOT ("Beverly Hills Cop III") – på ett nattflyg över USA vaknar mitt under resan och gör en skrämmande upptäckt: de är de enda levande människorna kvar i hela världen. Rädslan övergår i panik och desperation när de får reda på att de har åkt igenom ett hål i universum. Ofattbart onda makter hotar om de inte finner vägen tillbaka... och deras tid rinner bokstavligt talat i väg. "Langoljärerna", som är baserad på STEPHEN KINGs bästsäljare "Four Past Midnight", är en unik blandning av science fiction och skräck, som du aldrig har sett maken till.
 *************************************************************

Paul Edgecomb trodde inte på underverk. Men en dag ändrade han uppfattning.

John Coffey är inte som alla andra fångar i dödscellerna. Han absorberar smärta från andra interner, och fångvaktare, och helar deras onda, och gör fel till rätt. John Coffey utför mirakel med magiska krafter. Men kan den här oskyldigt dömde snälle jätten undvika sin egen avrättning?

Tom Hanks går i spetsen för en stark samling skådespelare som inkluderar Michael Clarke Duncan som Coffey i den här mäktiga, upplyftande berättelsen som återförenar The Shawshank Redemptions två mest kreativa krafter: filmmakaren Frank Darabont och författaren Stephen King.

 ************************************************************
Jimmy Dolan är en ökänd gangsterboss som skapat sig en förmögenhet på människohandel. När Dolan avrättar en person i Las Vegas ökenlandskap råkar en kvinna bevittna dådet. Detta sätter igång en kedja av händelser som kommer att få ödesdigra konsekvenser för alla inblandade .
 ************************************************************
En kall morgon plöjer en ensam förare i en stulen Mercedes rakt genom en människohop. Åtta människor dör, femton skadas.


Den nypensionerade kriminalaren Bill Hodges kan inte släppa fallet. Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Han inser att "Mr Mercedes" kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan.
 **************************************************************

När en explosion i ett av regeringens topphemliga laboratorier skadar en äldre vaktmästare (KEITH SZARABAJKA, Angel) kunde ingen förutse de fruktansvärda konsekvenserna. Under inverkan av mystiska kemikalier genomgår han en bisarr förvandling. Sakta blir han yngre för varje dag som går.

Nu tänker en hänsynslös CIA-mördare till varje pris ta honom till fånga och göra honom till regeringens försökskanin. Med framtiden på spel tar vaktmästaren till flykten med sin fru (FRANCES STERNHAGEN, Sex and the City) och en temperamentsfull kvinnlig agent (FELICITY HUFFMAN, Desperate Housewives). Samtidigt fortsätter han förvandlas... och får krafter som är lika dödliga som otänkbara.

 *************************************************************
Ett mystiskt virus hotar att utrota hela mänskligheten. Ett fåtal människor är villiga att ta upp den slutgiltiga kampen mellan gott och ont. De få överlevande börjar se drömmar av olika slag. Alla överlevande samlas i två olika grupper, de goda och de onda. En sammandrabbning är oundviklig...
 *****************************************
Välkommen till gruvstaden Desperation i Nevada där invånarantalet stadigt minskar… Skräckens mästare Stephen King och en imponerande skådespelarensemble bjuder på nervkittlande terror som får kallsvetten att rinna. En sheriff som skulle platsa i helvetet härskar över staden och han har mycket mer än sitt tjänstevapen att ta till när han styr sitt skräckvälde. Sheriffen och hans besatta anhängare lockar till sig förbipasserande in i ett vansinnigt spel på liv och död i stadens fängelse, däribland en ung pojke med en djup religiös tro. Vettskrämda och desperata försöker de fängslade undkomma sina demoniska plågoandar – och ett litet barn blir den som leder dem.
 

Två filmer på bio

Tv/Film/Bio Permalink0
Denna veckan blir det två filmer på bio som jag skall se med största spänning. Eftersom jag såg Maze Runner 1 på bio under 2014 så kändes det obligatoriskt att boka in även 2:an.. Ser den i Göteborg då jag vill ha poäng
för filmen ,i Jönköping går den då ej dem tider som passar med hemresan..
 
Tid: 12:15
Dag: Måndag 28/9
Pris: 800 bioklubbspoäng
Biograf: SF Bio Bergakungen
Speltid: 2 timmar,12 min
 ****************************************
Tid: 17:30
Dag: Onsdag 30/9
Pris: 60 kr (med rabattkort)
Biograf: Biostaden 2001 (Svenska bio)
Speltid: 2 timmar, 1 minut
 En verklighetsbaserad film..

BÄRKOMPOTT MED VANILJ

Recept Permalink0
Klassisk mormorsefterrätt som avnjuts med iskall gräddmjölk. Använd de bär som är i säsong eller dina favoriter från frysdisken.
 
 
 
 
 

Ingredienser (2 port)

  • 4 dl bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 12 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten
  • 3 dl Arla Köket® gräddmjölk
 

Gör så här:

Lägg bär, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka under lock ca 5 min på medelhög värme. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i kompotten och låt koka ca 1 min. Servera kompotten med gräddmjölk.

Till top