Reseguiden

En blogg där jag allt som oftast delar med mig av en del av det som händer i mitt liv. Vissa saker utlämnas dock om det är av privatare karaktär. Kommentarer som är anonyma och där avsändaren inte kan identifieras kommer att avvisas. Vi är bara intresserade av kommentarer där avsändaren öppet står för sina åsikter utan att gömma sig bakom alias/anonym med mera.

Ronnie Peterson

Tragedier Permalink0
Har sett filmen om Ronnie Peterson och jag är en av dem som blev väldigt berörd av dokumentären, efter Tusen Bitar så är nog den här som berört mig mest, trots att Ronnies och min levnadstid inte var detsamma.
 
Saxar några textrader jag fann på aftonbladet..
 
Dog timmarna efter operation
   Ronnie Peterson dog timmarna efter operationen av så kallad fettembolism. Fettpartiklar från de skadade benpiporna gick ut i blodet och täppte till de fina blodkärlen i lungorna, njurarna och slutligen hjärnan. Risken för något sådant beräknades till högst fem procent.
  Den elfte september är det 20 år sedan Sverige förlorade sin störste racinghjälte någonsin.
 
 
Kraschen som tog Ronnie Petersons liv på Monzabanan i Milano 1978. Eller sviterna efter kraschen rättare sagt då han överlevde själva kraschen, men dog efter operationen på sjukhuset. Hurvida om han hade levt idag om man hade amputerat benen direkt eller inte, är svårt, han blev svårt men inte livshotande skadad efter kraschen, men efter några timmar så bildades det en massa fettpartiklar och slog ut kroppens funktioner
en efter en.. <3 Det är ofta som livet inte är rättvist, varför överleva en krasch, men sen dö på operationsbordet med lidande av dem skador han ådrog sig?
 
Han hade sluppit lida om han hade omkommit direkt i kraschen, så ser jag det nu efteråt när jag fått mig en massa tankeställare..
 
 
 
Till top