Reseguiden

En blogg där jag allt som oftast delar med mig av en del av det som händer i mitt liv. Vissa saker utlämnas dock om det är av privatare karaktär. Kommentarer som är anonyma och där avsändaren inte kan identifieras kommer att avvisas. Vi är bara intresserade av kommentarer där avsändaren öppet står för sina åsikter utan att gömma sig bakom alias/anonym med mera.

Med Rolfs flyg och buss

Kryssning, Resor/Dagsutflykter Permalink0
Vi är ett gäng glada från RSMH Borås som 09:45 lämnade Borås med Rolfs flyg och buss..
 
 
Ca 16:30 beräknas vi anlända Birka Cruises i Stockholm, på vägen så har vi ett mat-uppehål, troligtvis
i Stavsjö, där bussen stannade förra gången när jag åkte med Rolfs flyg och buss.
 
 
Även vissa av Viking lines båtar stannar i Stavsjö medans vissa gör uppehåll i Nyköpingsbro..
 
 
 
Men även om det är matuppehåll i Stavsjö så är det så klart valfritt om man vill äta där eller inne på Ok/Q8 som ligger strax intill. Men i vårat fall så har vi med en sallad som vi kommer att äta, själv har jag med mig lite frukt,pannkakor och lite dricka så man inte blir helt utsvulten på vägen upp ...
 
 
Ca 18:30 på kvällen så kommer vi att äta på den första sittningen på Restaurang Sjösalen, på Buffén där det serveras ett härligt smörgåsbord med varma och kalla rätter och till det så blir det dessert..
Ofta lyckas jag inte ta kort där men ska se om jag lyckas med det den här gången..
 
Kommer inte bli så mycket kort denna gången som tidigare så det redan finns inredningsbilder från Birka Cruises, men några stycken lär det bli i alla fall ,bland annat ifrån Dansbanden som är Sandins och Matz-blads.
 
(Arkivbild från Cinderella när jag åkte i Mars)
 
 
Tisdag morgon startar med en god frukostbuffé ca klockan 07.00 eller 08.00, beror på hur länge vi väljer att sova, men eftersom vi har insides hytter hela bunten så lär vi inte vakna pga ljuset utifrån i alla fall..
 
Kommer nog att sitta där en stund och avnjuta god frukost medans Birka lämnar Mariehamn och vi ser den åländska skärgården segla förbi.. Är det fint väder så sitter jag gärna ute på däck.
 
Det finns så klart Wi-fi ombord, men kommer inte att utnyttja den i någon större utsträckning mer än att uppdatera Facebook och Instagram ett par gånger...
 
Annars så hänvisar jag alla till en uppdatering här på bloggen som kommer någon gång undar Tisdag kvällen eller Onsdags förmiddagen..
 
Ca 15:45 så återgår Rolfs flyg och buss åter tillbaks mot Bland annat Borås, där vi Boråsgänget skall kliva av.
Normalt sett så går det drygt att åka buss själv, men denna gången går det förmodligen lite snabbare då vi är 7-8 stycken..
 
Så jag återkommer med hur Maten,Servicen och underhållningen var ombord, tills dess...
 
Ta hand om varandra....
Till top