Reseguiden

En blogg där jag allt som oftast delar med mig av en del av det som händer i mitt liv. Vissa saker utlämnas dock om det är av privatare karaktär. Kommentarer som är anonyma och där avsändaren inte kan identifieras kommer att avvisas. Vi är bara intresserade av kommentarer där avsändaren öppet står för sina åsikter utan att gömma sig bakom alias/anonym med mera.

Mystery Box 2

E-handel Permalink0
Nu var det ju ett tag sen jag fick en mystery box från köket, men nu under Onsdagen  31/1-18 så var det dags igen,
då var jag iväg hos ombudet och hämtade en ny kökets box.
 
Priset är 99 kr för första boxen och 129 kr för dem efterföljande boxarna om man väljer att fortsätta
prenumerationen. Prisvärt kan det tyckas.
 
En del av det hela är ju överraskningen, så för att undvika att veta i förväg vad som döljer sig i boxen
bör man inte gå in på kökets box på FB eller Instagram ,för där lägger andra kunder upp innehållet
i sina boxar, kanske inte alltid det är exakt samma, men oftast är det något snarlikt och då försvinner ju
det roliga.
 
Hur som helst så kanske ni vill veta vad som fanns med i det här mystery boxen?
 
 
 
 
 
 
Loka Hallon
Yes Diskmedel
Te
Nick´s Kexbar
Good `n´Go
Knäckebröd
2 burkar
Milkshake
Rå rödbets dricka
 
 
Oftast så är man ju nöjd med innehållet även om man kanske inte exakt har lyckats plocka ihop likadant
innehåll själv. Men något som var det vidrigaste jag någonsin har druckit var den där Rå rödbets dricka.
Max två klunkar, sen hälldes det ut i slasken, brrr. Nu i eftertanke kanske jag skulle jävlats med någon och bjuda på den, men nu är det som det är. Kan inte rekommendera den om man inte är överförtjust i rödbetor.
 
Återstår att se när nästa Mystery box kommer, om jag beställer i Februari eller om nästa blir i Mars..
 
 

Från jobbet

Allmänt Permalink0
Nu var det nog ett tag sen jag uppdaterade lite ifrån hur det går på jobbet. Och det tuffar på som det brukar.. Här blir det några bilder ifrån den byggnaden som jag jobbar på ,möbelsidan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även denna vecka så är det 50% på rubb och stubb förrutom dricka och sybehör..
Öppet Tisdagar,Onsdagar och Torsdagar 13:00-18:00
samt Lördagar 10:00-14:00

För kärlekens skull

Fakta/Dokumentärer Permalink0
Ted Gärdestad upptäcktes av Björn Ulveus och Benny Andersson (Från Abba) hos musikbolaget Polar Music 1972 där Stickan Andersson var bolagsansvarig.
 
-I vanliga fall är det väl så att producenterna är ansvariga för slutprodukten, men i det här fallet med Ted som skriver egna låtar och så där, så allt kommer liksom från honom.    Så han fick med andra ofta sin röst hörd.
 
Det har blivit oändliga klassiker som "Jag vill ha en egen måne" "Satelit" och "Angela" som är en låt om en påhittad kärlek.  Det skrevs även en låt om en "Helena som både Ted och Björn Borg var kära i samtidigt..
 
Andra oförglömliga klassiker är: "För kärlekens skull " och" Låt kärleken slå rot"
 
1981 kom Ted kontakt ,med Baghwan rörelsen i Oregon vilket fick han också att fjärma sig från sitt tidigare liv och såg dessa som sin nya familj, vilket man också kan se i en dramatiserad roll i "Ted"   Alla från norr till söder visste vem Ted var men inte sig själv. Redan när han uppträdde med Satelit i Melodifestivalen 1979 så var han så oerhört nervös så han gick på lugnande medel. Efter sina år i Oregon så kom han till slut tillbaks till Sverige igen och i samband med detta så gick rykten om att han var den 33-åringen som misstänktes ha skjutit Olof Palme.
 
Ted som vid detta laget var sjuk blev inte bättre av alla dessa rykten utan snarare blev det värre istället.
Kenneth gick då ut till dem olika medierna för att be dem visa respekt och hänsyn och inte häva ut sig såna här
respektlösa saker.
 
1994 återkom han till sin musikkarriär en kortare tid som innebär att han släppte skivan
"Äntligen på väg"  På denna skivan fanns en oerhört sorgsen låt " I den stora Sorgens Famn. Enligt Kenneth Teds bror så var den här låten en sorgsen hyllning till Ted fast han sjöng den själv.
 
Vid inspelningen av "Äntligen på väg" så hörde Ted sina röster så ett tag var det väldigt svårt att få på sångpåläggen men efter många om och men så var skivan färdig. Och han tog folks hjärtan ännu en gång.
 
En intervju med Kenneth Gärdestad finns här:
http://www.tedsuniversum.com/Intervju-med-Kenneth/
 
Den 22:a Juni 1997 hade Ted Gärdestad bestämt sig att han ville gå ut på en promenad för att renska tankarna,
då hande han sakt till Kenneth -Vi ses senare . Och sen gick han.
 
Efter några timmar hade ingen hört av sig och Kenneth blev förstårs väldigt orolig då han visste hur Ted mådde. Efter ett tag gick han till Polisen som meddelande det tragiska beskedet, att Ted var död.
 
 
 
När jag såg filmen "Ted" nu i Januari, så var det faktiskt med gråten i halsen då vissa scener med Adam Pålsson var detaljerade som Ted levde under sin sjukdomsperiod .Vill ej spoila här ifall det finns nån där som skall se filmen, men man blir berörd. Ingen skall behöva må så dåligt som Ted och många andra gjorde och dagligen gör...
kom han i kontakt med den andlige läraren Bhagwan Shree Rajneesh (senare kallad Osho), vilket så småningom ledde till att han gick in i Bhagwans sektoch tog avstånd från sitt tidigare liv. Han kallade sig Swami Sangit Upasani (alla Bhagwanlärjungar - s.k. sanyas - måste byta till indisk identitet), klädde sig i vinrött som andra Bhagwan-lärjungar och gjorde många resor till rörelsens högkvarter i Oregon där han bland annat var diskjockey

Läs mer: https://ted-gardestadsallskapet7.webnode.se/om-oss/
kom han i kontakt med den andlige läraren Bhagwan Shree Rajneesh (senare kallad Osho), vilket så småningom ledde till att han gick in i Bhagwans sektoch tog avstånd från sitt tidigare liv. Han kallade sig Swami Sangit Upasani (alla Bhagwanlärjungar - s.k. sanyas - måste byta till indisk identitet), klädde sig i vinrött som andra Bhagwan-lärjungar och gjorde många resor till rörelsens högkvarter i Oregon där han bland annat var diskjockey

Läs mer: https://ted-gardestadsallskapet7.webnode.se/om-oss/
Till top